rindu awak :'(


ini sebuah cerita percintaan antara kami. yang dulu semuanya bahagia bagi kami, tapi hari makin hari, kemesraan kami semakin kurang why ? :( aku tade jawapan untuk jawab soalan tu. mungkin dugaan yang datang bertubi-2, membuatkan kami tidak mampu untuk hadapi. tapi kami cuma yang terbaik untuk mencari balik keindahan dan manisan yang sudah lama pudar. sayang, amir sayangkan awak qila. awak . saya tawu awak sayang saya, and awak pun setia dengan saya mcam mana saya setia pada awak kkan kan. tapi
kenapa awak sering bermasam muka pada saya, awak makin renggang dgn saya, saya ada buat salah pada awak ? KENAPA2 ? saya jadi bingung bila awak berubah sekelip mata. hmm kekadang saya terfikir, saya mungkin tak layak di sisi awak, tapi saya tanak kehilangan awak. saya cuma percaya pada satu iaitu hati saya. aqila, tanya lah diri awak, kenapa awak berubah sejak kebelakangan ni, hati awak tak berubah kan ? :') saya percaya awak. iloveyou sayang. kita sama2 fikir mana silap kita kay. muahx awak kalau ada pape masalah share lah dengan saya, kan saya BF awak, saya ada untung awak sentiasa muahx hug ketad2. okay awak, ingat pesan saya, hati penting pada setiap orang, jagalah ia, lagi2 hati kita berdua. muahx. saya pun takan lupa :') saya syukur dapat bersama awak sampai saat ni. thanks sebab tak jemu layan kerenah saya y gediks ni. and last kalau sampai satu masa nanti, biarlah hubungan ni berakhir dengan nafas kita y terakhir, bukan sebab orang ke-3. tau awak. takecare. saya CINTA awak nur aqila muahx.
xoxo ahlong

boshang !


 salam malam korang . dah tidur belum ? hehe aku masih takleh tidur lagi. tgu qyla bobokkan aku, tapi entah mane la dia nie. janji nak gayut tapi hmm ntah lah. tadi text dia tp dia cam busy je. aku nie merimaskan ke? malas nak fikir, kul bape dah nie cepat la balek kan dah janji nak gayut aishh. tadi dia kua sambut besday kawan katenya. maen baling2 tepung la tu. hmm sunyi aku sorang2 malam nie, nk tidur tapi hati nie risau memanjang, apa tah ? aku percaya kat dia. so jangan fikir negatif amir. ape korang tgh buat kalau sunyi waktu2 camnie ? share la hahaa. nak share acano ? follow la twit aku hehe. cam aku , aku tak hbis2 belek pic2 qyla. tengok la gamba dia byk2 kali pun langsung tak bosan sampai la aku tertido haha. habit dor. hari2 qyla HAHA mesti korang bosankan bace, lantak la blog kitorang, aku tak bosan pe cite sal dia, tapi aku kan bosan kalau dia tak teman aku, hmm cam malam nie, nampak tak muka aku y bosan tu? aku busan aku busan *stacy hahaa. okay lah. kepada qyla, nanti kalau dah balek pepndai lah cari i kay sayang. i sentiasa ada masa untuk you. iloveyou
xoxo ahlong

hero meroyan

haii semua. lama tak share story kan kan. korang sehad ? haha ini amer, qyla tade entah pergi mane. imissyou aqila muahx, nanti jangan lupa update tau sayang, hehe. korang nak tawu , kitorang dah genab 8bulan together. syukur sampai saat ni bersama. happy dor hidup bahagia cam nie. sayang happy tak ? jawab kay nanti. aritu aku balek selangor nak spettime ngn dia, dia layan aku elok je. siap masak makanan kesukaan aku (ayam masak merah). sedap dorr, patu ayam masak ape ntah, lupoo aku nme resepi tu hehee. makan sudah lepak sudah, takan nak camnie je sayang, insyaallah satu hari nanti kita kawen kay. malas nak tggu lama2 nie, takut di kebas orang hahaha. iloveyou. okay la cite tak best mane pun , tapi ade gak story nya. dari kO ado ? haha see you again. kepada qila, iloveyousoomuch
xoxo ahlong

itik oh itik...

kenape nie sayangku ? sape yang tak matang tu ? aishh ade je orang yang dengki kan ngn kita nie, naseb baik kita nie bukan pedendam kan sayang. nanti story la sikit kat i , nak tawu jugak aape berlaku sebenarnya. sayang2, i ngan kawan2 kena denda :( arinie kan i kena jalan itik, satu jabatan i pusing sayang :( habiss semua skru lutut i tanggal sobs sobs, sume budak class lan pandang, maluuu oohhhh pagi2 dah kena denda sayang. penat kowt jalan itik,siap buat bunyi itik lagi hahaa. lewat bape minit je tapi lecturer tak kasi muka. tak patut dia buat cmtu kat i, i rasa cam nak patah kaki je kaki nie, sampai ke malam sakit kaki nie tak hilang sayang. tak larat nak jalan, merangkak je i larat hehee. aishh klau la ade sayang kat sisi i sekarang bole jadi tongkat i jap hehee muahx. nanti i blek sane tolong urut kaki nie kay, bole kan sayang ? muahx. cuti nak dekat dah, tak sabar nak jumpa you, rindu teramat dah nie, tggu i blek tau sayang. sebelum lupa, i nak mintak maaf satu perkara nie, pasal tak contact you malam aritu, i bukan sengaja sayang, bgun2 terus wat keje lupa nak bgtau. i tawu i salah , maafkan i kan? i tak buat benda jahat pun jngan risau. iloveyou sayang. nanti kita spettime lame2 kay sayang. okay lah, kita ketemu lagi sayangku nur aqila. sayang you sanadsanad. muahx tata~ xoxo ahlong

Tak matang

Umur dah sembilan belas tahun tapi still suka mgumpat pasal tak suka tgok kelebihan membe. Belajar trima keadaan sendiri lah kak, jagn buat aku benci kau pulak. Stakat boifren kau yg muke ala ala tu kau nak kata aku menggedik nak ngorat dia, lebih baik aku mgorat mapley nasmir kat Sg petani tu lagi handsome pluss pluss siap boleh dapat roti nan ercuma lagi lah. Sumpah aku tak hadap lagsung dkt boifren ko tu, ko yg menggedik gedik ajak aku tman nak dating dh macam org 3suku dating tepi rumah, sorok sorok pe bagai dgn aku yg kekadang tgh cirit birit nak terberak dalam seluar tu pn ko pakse teman. Pastu kau nak bengang bila boifren kau bcakap dgn aku. Hello? bercakap je pun! Dah mybe pada dia aku lagi cantik a tu yang seronok nak ckp ngn aku. Kau jeles kenapa? HAHAHAHHA amek kau aku tunjuk bodoh aku. Haaaaaa. Mmg aku pantang betul ah orang cenggini. Sembang membahan pasal kau gak, cakap pun ala ala nak tak nak kau bleh bantai canang cerita aku nak laki kau? Hak tuihhhhhh. Dengar k, slama ni org ngutok kau aku pekak kan telinga malas layan sbb aku tak pernah terfikir budak happy go lucky mcm kau ni pun kaki mengata. Tapi kau kata aku hegeh ikut bontot busuk kau tu pegi memana? lawak jenis apakah ini? -.- takpelahh, so lepas ni mmg aku takde dah nye nak bebackup org mcm kau. Taik hanjeng. Dah lah spnsor lelaki tuk dapat kasih sayang. Malu ah wei. Kerja nak jelouse dgn kelebihan org, bila dah tak dapat sanggup bayar lelaki tuk beri kasih sayang, aku rasa org mcm kau ni dh layak pegi dpn cerin tanya hati apa masalah kau. Kalau agak agak nak jadi perok sgt g duduk kawasan pendalaman. Sini terlalu bandar tuk perempuan mcam kau. Kat sana semua yg org takde kau ade. Nnt kau boleh huuu huuu tunjuk tu ni kat diorang. Boleh lah merasa mcm mana perasaan bangga bila dapat kalah kan org. Cmfrm kau jadi tumpuan ramai ah. Maaf la ehh. Kat sini aku lebih menyerlah. hahahahahahakahkahhhhkahhhh babai.

hero kembali !

hai hai hoi hoi. hehee im back, nie amir ahlong bf qyla :P rindu kita tak ? lame aku tak update blog kan, orang bisnes busy sikit sejak dua menjak nie HAHAA. aku tade leptop aku nak pakai sebenarnya, nie pun pinjam kawan je. leppy aku rosak ttibe wat problem time2 aku rancak nak update blog. aishh melayang duet aku lagi sObs sobs :( leppy aku jeles r tu sbb aku update pasal qyla je :P hohohoo amboi2 sayang, i belom nazak lagi okay. sehat alhamdulillah sbelom nie. tapi hari nie tekak rasa saket, patu hidung start semeseme dah :( tanda2 nak demam nie. tak selese hidung i, sore pun jadi sengau dah. rosak sore i yang sedap nie >.< slere makan pun kurang dah, tambah2 la i kurus nanti. you la nie tade kat sisi i , tade sape nk jage makan minum i kat sini. kalau ade you boleh buat kan i maggi asam laksa kan kan sayang muahx , sedap nampak you buat macaroon, hehe balek nanti i nak rasa bole ? muahx iloveyou. sayang, i betul2 rindu kan you , bila la kite nak date kan. cuti raya cina insyaallah i balek sayang, cuti lama mesti la kene g honeymoon ngn sayang kan kan <3 sayang okay kat sane ? ada buat perangai tak ? tamo nakal2 i tade kt depan mata you okay. promise dgn i ! hehee . sayang nak tawu, i dah potong rambuttau, makin comel i , selamat tinggal rambut panjangku hohoo. nanti i upload pic terbaru i okay. ape lagi ye i nak story kt you hehee no idea lah :P esuk2 i update lagi , iloveyou sayang. selamat malam sweet dream sweet heart <3 muahx . sayang nur aqila sanadsanad tataa ;) xoxo ahlong

New group

Sayangg, harini dah bahagi kumpulan, group i ada 2 perempuan 3/4 lelaki. Hohoooo banyak tu yang. Nak ngorat satu bleh? ^^V So far kat sini okay laa. Rasa freeeeeee sangat. Tapi satu masalh, transport jelah. Hehari teksi takut kayap pulak nanti, sayang tak bg bg kete sian i. Nanti i naik org yg ajak tumpang tu tau la. Hahahaha x) Nanti raya cina syg balik tauu. Amik i kat selayang ni. Nak u amik gakk tanak mama haha. Amik okay. bawak ikut jalan yg cepat tu Dah rindu sgt ni. Balik awal tau, habis class balik. Egt tuu. Jgn nak tgguh malam kepe, ni aku dh pesan awal. Ko tak ikut ko jgn balik. Haaaa lupa, harini kan dh 29haribulan so harini kene buat undian tuk calon pilihan raya. I ada undi kakak ni. Dia gila spoting ahh. Syok je tgok gaye die, die punye muke un mcm kak long. Hahaha, dulu masa ada buat derma palestin, dia yg kutip, pastu dia ckp 'sape sape nak derma 10sen syukur alhamdullilah, 20sen allah rahmatkan kamu, 30sen kira ikhlas la ehh' haha Lawak ahh care die cm kekatun gitu. Camni a gambaran die, pgai lelaki yg nakal2 dalam kelas tu, cmtu ah pgai diee. boleh bayang kn? best kan? pastu die dtg kat group i plak, i derma rm5 die buat mka tkejut. haha best cara dia :p patu yg lain i undi laki je sume. i pilih yg ensem ensem. Hahaha. Ketas tu kene undi 10 org. Perempuan bape ketul je so i undi a laki yg kacak molek kat kolej tu. wakaka. Lek Amir lekk. Undi je, tak mintak jeling manja pun ihikssss XD

Ehemmmm

Ehemmmmmm Ni yang nak buat agkat muka 360 darjah selsius takpandang org ni HAHAHHAHAHHAHA banyak tak banyakk taakkkkkk? Haaaaaa. Ehh ni bukan diimport dari Langkawi ok. Ianya terus dari KL ke Putrajaya. Haha *batak batak* jelous lahh, takde mase nak bagi. Mama beli tuk kitee. *muke budak darjah 1 tgh menunjuk* hahahahahhahaha Amir ko nak? meh bagi aku sunat kau kali kelapannn dulu ^^V Ohh ya, yang dihitam kan tuh coklat haram, ala Jack Daniel punya, tak payah tgok lah. Dosa. Mak aku kan brutel Hahahahaha *percaya dia bodoh ^^V

Assalamualaikum

Haiiii, harini qila lagi yang memenuhkan entry. Amir dh nazak tggu time nak mati kena terajang. Auww :*  harini nak kongsi cerita pasal aku buat macaroons! Fuyooohhhhhhh hebat tak hebat takk? haha first permulaan tu tak jadi. Haram cam taik. Mmg tak jadi. Dah lah buat banyak. Termuntah muntah makann. Takyah lah nak bagitau cmne rase die  -_________________- *cewdihh* k lupekan tu cerita tahun lepas. Tgok amik masa setahun nak bangkit dari kesedihan yang buat pertama kalinya failed buat smthing berkenaan masak memasak niewww. Lama jugak aku buat reserch pasal benda alah ni. Lepas buat reserch kenapa tak menjadi, barulah aku tahu benda tu sesangatt lahh sensitippp. Maklumlahh makanan org luar kan. *bak kate sponge bob kena dibuat mggunakan sepenuh kasih sayang, bukan main belasahh je. kakakaka. Tapi sekarang semuanyaaaaaa dah menjadi. Alhamdulillahh :) *claps hand*

Maxis

Aku kesian sebenarnya line mxis slalu dikutuk dan dihina. Kenapa wahai umat muhammad. Kenapa? Tapi itu semua dulu, skrg bila aku dh rasa aku pun mcm,' apak kau la weiheeeei! Pundek ayam cilanat betul line kau ni. Dah supe line haram yang kene cucurik pkai plak. Time kul 4pagi bute ni ah kau nak laju, tadi spatah haram pun tak dpt. Padan lah org dok maki line kau ni'. Aku egt mementang org dpt gaji g bayar bill siang td dok sibok pkai tenet skrg.Tapi gaji dah masuk ke? Ehh? Hahaha. K ah, smoga lebih sukses membagun kan syarikat yang slalu dimaki ni. Haa nampak? Kesian maxis.